Efficiënt e-mail beheren met Gmail

< Terug
E-mail beheren met Gmail desktop en app
Gmail op desktop en mobiel

Heb je net een nieuwe website en wil je weten hoe je het beste je e-mail kunt organiseren? Heb je meerdere e-mail adressen voor je medewerkers en zoek je een gemakkelijke manier om je medewerkers toegang tot hun e-mail te geven? Maak dan gebruik van Gmail.

Waarom geen gebruik maken van de mailbox van je hosting account?

Als je een hosting pakket afsluit voor je website dan maak je daar ook je e-mail adressen aan. Dit is echter niet de beste plek om je e-mail te beheren:

• Geen gebruiksvriendelijke beheeromgeving
  • Niet mogelijk persoonlijke instellingen te maken door medewerkers
  • Hoge leercurve
  • Geen mogelijkheid om e-mail te ordenen
  • Geen archief als je wisselt van hosting provider

Waarom Gmail gebruiken?

In plaats van je e-mail via de mailbox van je hosting account te beheren, is het veel efficiënter en gemakkelijker dit via een Gmail account te doen:

• Veel mensen zijn bekend met Gmail
  • Lage leercurve
  • Gebruiksvriendelijke omgeving
  • Verzenden met eigen domeinnaam als e-mail adres
  • Archivering van je e-mail onafhankelijk van je hosting account
  • In de cloud, dus altijd toegang
  • Gemakkelijk e-mail ordenen
  • Slim spam filter
  • Gratis

E-mail via Gmail opzetten

1. Maak e-mail adressen aan bij je hosting provider

Maak de benodigde e-mail adressen aan bij je hosting provider. Het is vaak handig de technisch beheerder of websitebouwer te vragen dit voor je te doen.

Als voorbeeld nemen we het e-mail adres info@jedomeinnaam.nl

2. Maak een Gmail account aan

Maak een nieuw Gmail account aan. Je gaat dit Gmail account gebruiken om e-mail te ontvangen en versturen.

Gebruik een e-mail adres waardoor het duidelijk is voor welke mailbox dit account is, bijvoorbeeld: info.jedomeinnaam@gmail.com

3. Haal inkomende e-mail op

Haal nu in Gmail de e-mail op uit de mailbox van je hosting provider. Hiervoor heb je de e-mail instellingen van je hosting account nodig. Sommige hosting providers hebben hier zelfs een stap voor stap handleiding voor.

4. Verstuur uitgaande e-mail

Stel Gmail vervolgens zo in dat e-mails verstuurd worden met als afzender info@jedomeinnaam.nl (en niet info.jedomeinnaam@gmail.com). Ook hiervoor heb je de e-mail instellingen van je webhost nodig en heeft deze hier soms een stap voor stap handleiding voor.

Je kunt vanaf nu gebruik maken van alle mogelijkheden van Gmail en je hoeft niets meer te doen via je webhost. Medewerkers kun je toegang geven tot dit Gmail account zodat ze gemakkelijk hun e-mail kunnen organiseren, handtekeningen kunnen toevoegen of een out-of-office antwoord kunnen instellen.

Gmail ophalen via jouw favoriete e-mail programma

Je kunt Gmail beheren in je browser of met de Android app of iOS app. Gebruik je liever een ander e-mail programma dan kun je Outlook of Apple Mail instellen voor het ophalen en versturen via Gmail met behulp van deze instellingen.