E-mail ontvangen en versturen met je eigen domeinnaam via Gmail

< Terug

Heb je een eigen domein en wil je jouw e-mail op een gemakkelijke en efficiënte manier gaan beheren? Dat kan gratis met behulp van Gmail. En je klanten merken er niets van: als afzender zie je namelijk je eigen domeinnaam.

Als voorbeeld gebruiken we de het e-mail adres: info@jouwbedrijfsnaam.nl

Je kunt dit adres toevoegen aan een bestaand Gmail account, of een nieuw Gmail account maken.

Voordat je start: dit heb je nodig

Om e-mail op te halen en te versturen vanuit jouw domein heb je de volgende gegevens nodig. Heb je deze niet dan kun je ze vinden op de help-pagina’s van jouw webhost of via hun klantenservice:

• Gebruikersnaam: vaak is dit jouw e-mail adres, bijvoorbeeld info@jouwbedrijfsnaam.nl
  • Wachtwoord: het wachtwoord voor dit e-mail adres
  • Het server-adres voor het ophalen van e-mail (POP), bijvoorbeeld pop.jouwbedrijfsnaam.nl
  • De server-poort voor het ophalen van e-mail, dit is een drie-cijferig nummer, bijvoorbeeld 995
  • Het server-adres voor het versturen van e-mail (SMTP), bijvoorbeeld smtp.jouwbedrijfsnaam.nl
  • De server-poort voor het versturen van e-mail, dit is een drie-cijferig nummer, bijvoorbeeld 465

E-mail ontvangen via Gmail

1. Login op je Gmail account

2. Klik rechtsboven op het tandwiel:

Gmail Tandwiel Instellingen

3. En vervolgens op ‘Instellingen’:

Gmail Tandwiel Instellingen

4. Klik in het volgende venster op ‘Accounts en import’:

5. Klik onder ‘E-mail bekijken uit andere accounts’ op ‘Een e-mailaccount toevoegen’:

6. Er opent zich nu een popup waar je jouw e-mail adres kunt invullen:

7. Ga naar het volgende scherm en kies voor optie 2: E-mail importeren uit mijn andere account (POP3)’:

8. Ga naar het volgende scherm en vul alle gevraagde gegevens in. Deze gegevens verschillen per webhost!

• Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • POP-server
  • Poort

9. Behalve deze vier serverinstellingen zie je ook nog deze opties:

• Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten.
    Je kunt nu kiezen om de mailbox bij je webhost leeg te halen en alle berichten alleen in Gmail te bewaren, of een kopie van het bericht in de mailbox bij jouw webhost te laten staan.
  • Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald. Vink deze optie aan zodat je berichten veilig over het internet verstuurd worden.
  • Binnenkomende berichten labelen: ontvang je e-mail uit meerdere mailboxen in Gmail account, dan kun je deze organiseren met behulp van labels.
  • Binnenkomende berichten archiveren (inbox overslaan): binnenkomende berichten worden wel opgeslagen in het Gmail account, maar ze zijn niet zichtbaar in je inbox.

10. Klik op ‘Account toevoegen’ om het e-mail op te halen. Als je alles correct hebt ingevuld krijg je de volgende melding te zien:

Je kunt nu e-mail verstuurd aan info@jouwbedrijfsnaam.nl ophalen, lezen en organiseren in Gmail. In de volgende stappen voegen we de juiste instellingen toe zodat je ook e-mail kunt versturen als info@jouwbedrijfsnaam.nl.

E-mail versturen via Gmail

Om e-mail te versturen heb je de volgende gegevens nodig:

• Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • SMTP-server
  • Poort

1. Vul de naam in die als afzender wordt getoond. Dit kan elke tekst zijn maar het is handig hier een naam te gebruiken die de ontvanger gemakkelijk herkent, bijvoorbeeld de bedrijfsnaam of je eigen naam:

2. Voeg in de volgende stap de juiste server-instellingen toe en ga naar de volgende stap:

3. Google stuurt een verificatie code naar jouw e-mail adres, info@jouwbedrijf.nl. Vul deze code in om je instellingen af te ronden. Je kunt nu e-mail ontvangen die gestuurd worden naar info@jouwbedrijf.nl en e-mails versturen met als afzender info@jouwbedrijf.nl vanuit je Gmail account:

Tags: